top of page

Lowrance Cup 2024 Säännöt

Kilpailusäännöt

 1. Jokainen venekunta osallistuu ilman eri maksua Lowrancen vetocuppiin ja jokaisessa osakilpailussa on kipparikohtainen kilpailu ja joukkuekilpailu

 2. Venekunnan koko on vapaa. Cup pisteet annetaan vain kipparille. Varakippari voi edustaa venekuntaa yhdessä osakilpailussa. Varakippari nimetään ensimmäisessä kilpailussa.

 3. Saaliskalojen kertoimet ja alamitat: 20 lohi 61 (cm) ja taimen (61 cm), kuha 3 (43 cm) , hauki 1 (50 cm), ahven 6 (25 cm) ja  1 muut kalat (40 cm). Yli 5 kg kaloista tuplapisteet.

 4. Pyyntitavoista ovat sallittuja vetouistelu moottorilla tai soutaen. Yhdessä vavassa saa olla 2 viehettä ja tapsin pituutta ei ole rajoitettu.

 5. Sallittuja ovat urheilukalastukseen tarkoitetut vieheet ja välineet. Täkyraksin käyttö on sallittu.

 6. Kalastuksessa saa käyttää enintään 8 vapaa venekuntaa kohti. Tuusniemi ja Vehmersalmi 12 vapaa. Plaanarikelkat on varustettava näkyvin lipuin.

 7. Kilpailijoilla (18 – 64 –vuotiaat) tulee olla voimassa oleva kalastonhoitomaksu valtiolle.

 8. Kilpailijat osallistuvat kilpailuun omalla vastuullaan. Kelluntavälineistä jokainen vastaa itse.

 9. Kipparisarjassa osakilpailun voittaja saa 30 pistettä. Seuraavat alenevasti –1. Cupin lopputuloksiin huomioidaan neljän ( 4 ) osakilpailun tulokset. Tasapisteissä ratkaisee: 1. suurin yhdestä osakilpailusta saatu cup - pistemäärä, 2. suurin yhdestä osakilpailusta saatu saalispistemäärä, 3. arpa.

 10. Kilpailuaika: 10.00 - 16.00  + ½ tunnin siirtymäajat.

 11. Kipparikokous järjestetään tarvittaessa noin 15 minuuttia ennen lähtöaikaa. 

 12. Kilpailuveneiden kohtaaminen järvellä on kielletty.

 13. Kilpailunumeron kilpailukansliasta ilmoittautumisen yhteydessä. Kartat ja säännöt löytyvät nettisivuilta. Jos maksu on maksettu etukäteen cupin tilille tulee se osoittaa pankkisiirtokuitilla tai muulla todistettavasti oikealla menetelmällä.

 14. Maalilinja on ylitettävä järjestäjän antamassa tuloajassa.

 15. Mahdolliset protestit on jätettävä tuomarineuvostolle kirjallisena 15 min. kuluttua punnituksen päättymisestä. Protestit käsittelee 3 henkinen ( 2 järjestäjistä ja 1 kilpailijoiden edustaja ) tuomarineuvosto. Tuomarineuvoston päätös on lopullinen.

 16. Kalat punnitaan ”pyöreinä” ilman suolistusta. Tainnutettuna, verestettynä ja suu kiinni. Huomio 2 metrin etäisyys punnituksessa

 17. Järjestäjällä on oikeus tarkistaa kaksi venekunnan venettä (arvotaan) ennen kilpailua mahdollisen vilpin ehkäisemiseksi.

 18. Palkintojen jako tuloslaskennan päätyttyä ja mahdollisten protestien käsittelyn jälkeen. Palkinnot ovat venekunnan yhteisiä.

 19. Koillis-Savo vetocupin palkinnot: jokaisessa kisassa palkitaan vähintään kipparisarjasta 3 parasta venekuntaa. Luvassa myös koko cupissa erityspalkinto

 20. Lowrance -cup 2024 koostuu viidestä (5) vetouisteluosakilpailusta, joista neljän (4) parhaan osakilpailun suorituksen perusteella ratkeaa lowrance cupin sijoitukset. Tasapisteissä ratkaisee: 1. paras yksittäinen osakilpailusijoitus 2. paras osakilpailusijoitus  3. suurin yhdestä osakilpailusta saatu pisteytetty saalis, 4. arpa.

 21. Hauki, kuha ja ahven Cup: Jokaisessa osakilpailussa jokaiselta venekunnalta punnitaan suurin hauki, kuha ja ahven (kilpailija ilmoittaa punnitsijalle mitkä kalat mitataan). Cupin päätteeksi lasketaan viidessä osakilpailussa saadut isoimmat hauet, kuhat ja ahvenet yhteen. Kilpailun voittaja on se venekunta, jonka viidessä osakilpailussa saatujen haukien, kuhien tai ahventen yhteispaino on suurin. Lowrance hauki, kuha ja ahven cupin voittajalle erikoispalkinnot.

 22. Venekunnan tulee veneeseen ottaa mukaansa jäitä kilpailukeskuksesta ja asianmukaisen kylmälaatikon käyttö saaliin säilytykseen on suositeltavaa.  

Tervetuloa mukaan!

Tutustu tarkasti Lowrance Cupin 2024 kilpailusääntöihin varmistaaksesi reilun ja hauskan kilpailun kaikille osallistujille. Säännöt kattavat kalastusalueet, kilpailuaikataulun ja kalastusvälineiden käytön, joten varmista, että olet täysin perillä ennen kilpailuun osallistumista.

Vastuu

Jokainen kilpailija osallistuu kilpailuun omalla vastuullaan. Jokaisella 18-64-vuotiaalla kilpailijalla tulee olla kuitti valtion kalastuksenhoitomaksun (kalastuskortti) suorittamisesta. Jokaisen kipparin on huolehdittava veneen varustamisesta veneliikennelain ja –asetuksen sekä meriliikennelain mukaisin varustein. Kippari huolehtii, että veneessä olijat käyttävät kelluntavarusteita voimassa olevien säännösten mukaisesti. Jokaisen kilpailijan tulee tuntea nämä säännöt. 

bottom of page